perjantai 13. kesäkuuta 2014

Taste of Helsinki 2014

Helsingissä on useampana vuonna peräkkäin (vuodesta 2012) järjestetty Taste of Helsinki-ruokafestivaali. Eilen kävin itse ensimmäistä kertaa osallistumassa tähän huikeaan tapahtumaan. Idea on loistava! 11 ravintolaa, suurin osa Helsingistä, tarjoilee kolmen ruokalajin menun edulliseen maisteluhintaan. Tämä jos joku on oiva tapa vauhdittaa jo hyvässä nousukiidossa olevaa ravintola- ja ruokakulttuurin harrastamista maassamme. Hyvää mainosta ravintoloitsijoille ja huippuherkkuja edullisesti kulinaristeille, jotka etsivät makuelämyksiä ja uusia ravintolavinkkejä.

Tällaiset tapahtumat ovat mielestäni mitä parhainta kesäpuuhaa. Näillä festareilla voi nautiskella hyviä viinejä ja suussa sulavia annoksia rennossa tunnelmassa keskellä kaupunkia! Ikäväkseni täytyy todeta, että todellisen makupalan Helsingin ja samalla Suomen kesäsäästä sai kyllä eilen. Koko päivän satoi vettä ja lämpötila oli reilut 10 astetta. Onneksi tämä ei meidän iltaa pilannut, vaikka kengät olivatkin läpimärät. Luulen, että säästyimme sään takia pahoilta jonotteluilta. Toki nautinto olisi ollut vielä astetta verran hauskempi auringonpaisteessa.

Tässä poimintoja tapahtumasta ja maistelemistamme annoksista:

Rapukakkua ja fenkolia Gastrobar Emosta. Hyvää mutta jäin kaipaamaan jotain pientä lisätwistiä!

Odotukseni olivat kovat askin menuun. Maistelimme possunkylkeä, josta kuva alla.

Ravintola askin porsaankylkeä, varhaisperunaa ja sipulia. Hyvää mutta odotin paljon parempaa!

Lasi viiniä maistui viiniteltassa miettiessä seuraavaa annosta.

Postresin savulohisäilyke ja saaristolaisleipää voilla. Leipä erityisen hyvää, tahna hyvää mutta aika perinteistä.

Tämä oli mielestäni paras annos. Bistro o mat: Grillattua luomukaritsankylkeä, varhaiskaali-jogurttisalaattia
ja lakritsikastiketta. Yllätti sopivasti ja oli suussa sulavaa!

Demon Tommi Tuominen tarjoili Space cream jälkkäriä, josta kirjoiteltiin
paljon jo ennen tapahtumaa. Mielestämme aivan turhaa suitsutusta perusjädestä ja pähkinänmuruista.
 
Suosittelisin lisäksi maistelemaan Kaartin hodarin & hummerin Oskarin hodaria ja Smakbyn pitkään haudutettua lammasta. Ne olivat myös suosikkejamme, vaikka niistä ei kuvaa kerennyt hotkimiselta ottamaankaan :)

Pahoittelen kuvien huonoa laatua. Puhelimeni vetelee viimeisiään ja kuvien laatu on milloin mitäkin. Suosittelen käymään tapahtumassa, jos olette täällä Helsingissä päin.Taste of Helsinki on avoinna lounas- ja päivällisaikaan vielä perjantaina ja lauantaina sekä brunssiaikaan sunnuntaina. Paikkana Kansalaistori Kiasman takana.

Tutustu tästä tapahtuman kotisivuihin.

Slurps!

-Hilla-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti