maanantai 16. kesäkuuta 2014

Teriyakikastikkeella maustetut soijasuikaleet

Huomenta!

Nyt olisi pitkästä aikaa tulossa reseptiä teille. Tykkään todella paljon käyttää soijasuikaleita ruoanlaitossa, sillä punaista lihaa en syö ollenkaan ja kanaakin todella harvoin. Soija on oikein hyvä proteiinin lähde ja siitä saa oikein maukasta, sillä se imee itseensä todella hyvin mausteita. 
Eilen mietin kuumeisesti nälissäni, että mitähän sitä laittaisi ruoaksi, kun jääkaapista ei tuntunut löytyvän oikein mitään. Lisäksi halusin tehdä jotain aika simppeliä, mutta kuitenkin herkullista. Sitten muistin äskeittäin ostetun ihanan teriyakikastikkeen, joten suunnitelma alkoi heti muodostua päässä! Soijasuikaleita teriyakikastikkeella! Teriyakikastikkeen voisi toki tehdä itsekin, mutta nälissäni halusin päästä helpolla. Eiköhän laiteta reseptiä kehiin siis!







Tarvitset:

soijasuikaleita
porkkanoita
sipulia
valkosipulia
paprikoita
(voit lisätä halutessasi myös esimerkiksi kesäkurpitsaa tai tomaatteja, mutta meiltä niitä ei löytynyt)
teriyakikastiketta (suosittelen Santa Marian ginger & sesamea, se on aivan taivaallista paksun koostumuksensa vuoksi! (itse tehty kastike on toki varmasti parhainta)
Santa Marian wasabi & sesame mausteseosta
suolaa
oliiviöljyä
kasvisliemikuution
jauhettua inkivääriä sekä korianteria

Esikeitä soijasuikaleita kasvisliemessä noin 15 minuuttia. Valuta vesi pois ja anna niiden vetäytyä. Mitä pidempään annat soijasuikaleiden vetäytyä, sitä parempia eli rapeampia niistä tulee. Kiireellä aikataululla sellainen 15 minuuttia on ihan hyvä, mutta niiden voi antaa olla myös yön yli ja paistaa vasta sitten. 

Laita paistinpannulle pieni loraus oliiviöljyä. Lisää pannulle soijasuikaleet ja kasvikset. Paista kuumalla lämpötilalla kunnes suikaleet saavat väriä ja rapean pinnan. Lisää mausteita sekä teriyakikastiketta oman maun mukaan.

Voit tarjoilla suikaleet esimerkiksi keitetyn riisin ja raikkaan salaatin kanssa. Itse tyydyin tällä kertaa keitettyihin parsakaaleihin sekä salaattiin.


Toivottavasti tykkäsitte reseptistä!

xoxo Varpu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti