Kummi

Olen 31-vuotias Helsingissä asuva Varpun eli serkkuni kummi. Synnyin Espoossa, josta muutimme, kun olin vuoden ikäinen Joensuuhun. Äitini on joensuusta ja siellä on siis koko sen puolen sukukin. Perheemme on pieni ja siksi läheinen. Enoni eli Varpun isä asui vielä kotona, mummolassani, kun olin pikku tyttö. Kun hän sitten tapasi Varpun äidin, tuli hänestä välittömästi idolini. Veera, Varpun sisko, syntyi ensin ja paria vuotta myöhemmin tuli Varpu. Minua pyydettiin heti kummiksi ja olin otettu kunniasta. Kummius yhdistää meitä vielä entisestään toisiimme. Pidän enoni lapsia siskoinani. Omia sisaruksia minulla ei ole.

Joensuusta muutin pois ensimmäisen kerran vuonna 2003, tuolloin Osloon. Sieltä muutin syksyllä 2005 takaisin Joensuuhun ja jälleen 2006 Helsinkiin, jossa olen siis nyt asunut jo pian seitsemän vuotta. Tulin Helsinkiin, koska tulin valituksi lentoemäntäkurssille ja niitä töitä teinkin reilut kolme vuotta. Se oli antoisaa ja kasvoin monella tavalla tuona aikana. Uusien ihmisten, paikkojen, kulttuurien ja matkustamisen myötä maailmankatsomukseni on avartunut. Kaikkea kuitenkin aikansa. Vaihdoin "normaaleihin töihin" syksyllä 2010 ja nyt olen työskennellyt ammatillisen koulutuksen parissa Vantaalla. Viihdyn sielläkin.

Minulla ja koirallani on oma koti Ullanlinnassa, aivan Helsingin sydämessä. Asutamme pientä kaksiota, jota olen rakkaudella hitaasti ja huolella laittanut mieleiseksi. Nautin oman kodin rauhasta ja tunnelmasta suunnattomasti. Talo on vanha ja henkii hyvää lämpöä. Ruoanlaitto ja ystävien kanssa oleminen siellä ovat parasta rentoutusta arjen keskellä. Minulla on myös ihana poikaystävä, jonka kanssa saan jakaa elämän ylä- ja alamäkiä. Rakkaimpia asioita minulle ovat aina olleet läheiset ihmiset, niin ystävät kuin perhe. Niiden arvo on mittaamaton ja tärkeämpää kuin mikään rikkaus tässä elämässä.

Nautin hyvästä ruoasta, ruoan valokuvaamisesta, uusista ravintoloista, illasta ystävien tai perheen kanssa, mökkeilystä, matkustelusta, koti-illoista, saunomisesta, koirani kanssa olemisesta, karaoken laulamisesta, liikunnan jälkeisestä hyvästä olosta, kodin sisustamisesta, erilaisten projektien suunnittelusta ja toteutuksesta sekä aika monesta muustakin jutusta. :) Tällä hetkellä opettelen käyttämään uutta järkkäriäni, josta olen haaveillut vuosia. Yritän keskittyä terveelliseen elämään ja liikkumiseen pieniä herkutteluja toisinaan unohtamatta.
Gaucho-koirani
Oma koti kullan kallis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti