perjantai 1. helmikuuta 2013

Lähiseutumatkalla Porvoossa

Viime viikonloppuna teimme poikaystäväni kanssa reissun Porvooseen. Samalla juhlistimme ensimmäistä yhteistä vuottamme. Majoituimme vanhan kaupungin keskellä Hotelli Pariisin Villessä. Hotelli on sisustettu kauniisti ja klassisesti vanhan talon tyyliä kunnioittaen. Erityisesti ala-aula oli mielestäni hienosti tehty. Samaa tyyliä haluaisin joskus omaan talooni. :) Hotellissa on kymmenen huonetta ja meidän huone oli toisessa kerroksessa ja nimeltänsä Captain. Meillä oli kaksi huonetta, joista toinen oleskelutila ja toinen makuuhuone. Lisäksi kylpyhuoneessa oli oma sauna. Hintaansa nähden huone oli minulle pettymys. Se oli aika karusti sisustettu ja oleskelutila käytännössä aika turha, siellä ei ollut esim. telkkaria tai mukavaa sohvaa, jolla istuskella. Makuuhuoneesta olisi voinut tehdä romanttisemman ja tyyli olisi voinut olla runsaampi.

Palvelu oli kuitenkin moitteetonta ja tunnelma oli ihanan rauhaisa. Kesällä paikka on varmasti vielä mukavampi, kun ulkoterassi on auki ja alakerran viinibaarin tuotteita voi nautiskella siellä. Aamiainen on valmistettu lähi- ja luomuruoasta. Kattauksia on kaksi, yhdeksältä ja kymmeneltä. Tarjolla oli erittäin maukkaita herkkuja, kuten tuoretta leipää, puuroa, hedelmäsalaattia, leikkeleitä, juustoja, munia, todella maukasta lihapiirakkaa, jogurttia ja jälkkäriksi suklaaleivonnainen kinuskikastikkeella. Appelsiinimehu on itse puristettua. Kahvi paikallisesta paahtimosta.




Hotellin omistajat pitävät myös ravintolaa lyhyen kävelymatkan päässä. Ravintola Sicapelle oli kulinaristin mieleen. Söimme viiden ruokalajin illallisen hintaan 56 euroa. Täydellinen makuelämys! Palvelu loistavaa ja tunnelma levollinen. Harvoin ravintolokokemus on yhtä miellyttävä kuin tämä oli. Ensimmäisenä tuli keittiön tervehdykset eli amuche bouchet (kotitekoista näkkäriä ja muikun mätiä). Alkuruokana oli verimakkaraa mädin ja muiden blinilisukkeiden kera - olin ennakkoluuloinen aluksi mutta annos oli hämmästyttävän toimiva. Verimakkara maistui hyvältä - ei yhtään sellaiselta kuin joskus aiemmin maistaessani. Toisena ruokana oli fenkoligraavattua lohta kurkun ja yrttiöljyn kera. Toimi edelleen! Kolmas ruokalaji oli mielestäni ehkä parhain. Täydellinen punajuuririsotto, vuohenjuustoa ja paahdettuja pinjansiemeniä. Taivaallisen täyteläistä, samettista ja makuista. Ennen pääruokaa meille tarjoiltiin raikkaat sorbetit, joissa oli giniä ja limeä. Pääruokana possun poskea (täydellisen mureaa), itsetehtyjä chorizomakkaroita, perunapyreetä täysjyvädijonilla, shalottisipulihilloketta, punakaalia ja punaviinikastiketta paistoliemestä. Herkullista herkullista herkullista! Jälkkäriksi sopivan kostea omenakakkunen lämpimällä kinuskikastikkeella ja vaniljajäätelöllä. Oikein mainio kokemus kertakaikkiaan :)






Lämpimästi suosittelen elämysten hakemista välillä ihan läheltä, vaikka siitä kotikaupungin kupeesta. Huolellinen googletus ennen retkeä auttaa saamaan enemmän irti seikkailusta. Porvoon vanha kaupunki on takuuvarma kohde niin kesällä kuin talvellakin. Pienet putiikit houkuttelevat ostoksille talvellakin, kun sää ei salli vaeltelua ja terasseilla istuskelua. Porvoon lakritsi ja Brunbergin suukot ovat mukavia tuliaisia kerta toisensa jälkeen, vaikka niitä on tarjolla lähimarketeissakin - onhan se ihan eri hakea ne paikan päältä ;)


Raportoi: Hilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti