sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Pullia laskiaiseksi

Eilen leivoin erilaisia pullia laskiaista varten. Tein korvapuusteja, vaniljatäytepullia, voisilmäpullia sekä pullapitkoja. Päätin tehdä ihan litran taikinan, sillä meiltä kyllä syöjiä löytyy ja vieraita käy aika usein.

Viikonlopun aikana kävikin paljon vieraita. Monet olivat huomanneet mummon kuolinilmoituksen ja tulivat kertomaan osanottonsa. Oli ihan mukavaa nähdä heitä pitkästä aikaa. 

Muuten olen ollut koko viikonlopun ihan kotosalla ja  lenkkeillyt sekä lukenut kokeisiin, en sen erikoisempaa. Kohta voisin käydä jotain ruokaa laittamassa. 

Ensi viikolla on paljon ohjelmaa ja kiireitä tiedossa. On ystävänpäivä, mummoni hautajaiset ja siskoni vanhojen tanssit, sekä paljon kokeisiin lukua, mitäs muutakaan! No yritän olla stressaamatta vielä. 


Tässä on ohje pullataikinaan:

1 l maitoa
3 kananmunaa
4dl sokeria
2tl  suolaa
3rkl kardemummaa
200g rasvaa
vajaa 2kg vehnäjauhoja
4ps kuivahiivaa

Sekoita kulhossa munat, sokeri, suola ja kardemumma. Lämmitä maito kattilassa. Lisää munaseokseen. Sekoita kuivahiiva ja osa vehnäjauhoista keskenään. Lisää taikinaan. Vaivaa taikinaa ja lisää jauhoja sekä rasva. Anna kohota lämpimässä paikassa vajaa 30min. (Paista pullat 225 asteessa n. 15min)

Kannattaa kokeilla erilaisia pullia! Esimerkiksi vanilja- ja omenatäytepullat ovat ihania! Normaalien korvapuustien sijaan voi tehdä esimerkiksi  suklaakorvapuusteja tai vaniljakorvapuusteja. Perinteisen laskiaispullan väliin voi kermavaahdon ja hillon sijasta laittaa vaikka vaniljavaahtoa ja mantelitäytettä tai luumumarmeladia ja käyhän toki suklaakin! 





T. Varpu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti