Uppomunat ovat mielestäni ehkä parhaita munaherkkuja, mitä on. Tykkään siitä, että keltuainen jää löysäksi ja toimii vähän niinkuin kastikkeena esim. voileivällä. En ollut tehnyt uppomunia kotona aiemmin ja nyt tuli pakottava tarve kokeilla niitä. Vietimme rentoa vapaapäivän aamua ja oli aikaa kokkailla jotain uutta aamupalallakin.
kananmunia
1-2 rkl etikkaa
1,5-2l vettä
Keitä vettä siten, että se alkaa vähän poreilla mutta ei vielä kiehu. Lisää loraus etikkaa. Laita munat kypsymään yksi kerrallaan. Riko muna ensin pieneen mukiin ja laske varovasti veteen. Jotkut kehottavat tekemään kauhalla pienen pyörteen veteen, jotta muna ei putoa suoraan pohjaan. Liika kiehuminen tai kova pyörre kuitenkin hajoittavat munan rakenteen. Anna munan kypsyä 3-4 min. Nosta reikäkauhalla ja valuta ylimääräinen vesi pois. Aseta leivälle tai vaikkapa salaattiin. Alla yksi esimerkki siitä, miten munan voi tarjoilla. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
Tässä tuoreella sämpylällä avocadomajoneesia, kurkkua, salaattia, kylmäsavulohta | ja uppomuna. |
Pojat aamiaisella :) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti