Pullataikina
5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
1 muna
2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
noin 15 dl vehnäjauhoja
150 g voita
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten ja sitten käsin tai koneella vaivaten. Noin puolet jauhoista laitettuasi, lisää pehmeä/sulat voi. Vaivaa joukkoon loput jauhot. Anna kohota lähes kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa.
Kanelisiirappi
1,5 dl fariinisokeria
3/4 dl vaahterasiirappia
3 rkl hunajaa
2 rkl kanelia
3 rkl voita
pari tippaa vanilja-aromia
Tee kanelisiirappi taikinan kohotessa. Kaada kaikki ainekset kattilaan ja keitä seosta hieman kasaan. Anna jäähtyä. Jos haluat siirappia oikein paljon, tee tupla-annos. Itse tein tämän määrän ja riitti hyvin. Minulla vuokaan mahtui 12 pullaa ja taikinaa jäi vielä puolet ylikin. Isompaan vuokaan tehdessä kannattaa siirappia tehdä enemmän.
Väliin n. 100 g voita
Koristeluun tomusokeria ja vettä
Voin laitoin ohuina lastuina siirappikerroksen päälle. Varmaan voisi myös perinteisesti levittää ensiksi ja päälle sitten siirappi.Uunissa annoin olla noin 25 minuuttia, ehkä hiukan kauemminkin. Lämpötila paistaessa noin 200 astetta. Lopuksi koristelin sokerikuorrutteella.
Voin laitoin ohuina lastuina siirappikerroksen päälle. Varmaan voisi myös perinteisesti levittää ensiksi ja päälle sitten siirappi.Uunissa annoin olla noin 25 minuuttia, ehkä hiukan kauemminkin. Lämpötila paistaessa noin 200 astetta. Lopuksi koristelin sokerikuorrutteella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti