keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Tahmaista pullaa

Minulla on kutkutellut jo jonkin aikaa ajatus pullan paistamisesta. Mutta koska asun yksin, niin olen ajatellut, että se on turhaa ja jäävät vaan syömättä. Viime lauantaina kuitenkin uhmasin omaa järkeilyäni ja tartuin tuumasta toimeen. Halusin tehdä bostonkakkumaisen pullakakun ja Sara La Fountainen tahmeat kaneli-vaahterasiirappipullat kuulosti juuri sopivalta tähän. Melkein koko kakku teki kauppansa ystävilleni ja se olikin melkosen hyvää. Supermakeaa ja supertahmeaa, mutta oikein kelpo talviherkkua. Kannattaa kokeilla!

Pullataikina 
5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
1 muna
2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
noin 15 dl vehnäjauhoja
150 g voita

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten ja sitten käsin tai koneella vaivaten. Noin puolet jauhoista laitettuasi, lisää pehmeä/sulat voi. Vaivaa joukkoon loput jauhot. Anna kohota lähes kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa.

Kanelisiirappi
1,5 dl fariinisokeria
3/4 dl vaahterasiirappia
3 rkl hunajaa
2 rkl kanelia
3 rkl voita
pari tippaa vanilja-aromia

Tee kanelisiirappi taikinan kohotessa. Kaada kaikki ainekset kattilaan ja keitä seosta hieman kasaan. Anna jäähtyä.  Jos haluat siirappia oikein paljon, tee tupla-annos. Itse tein tämän määrän ja riitti hyvin. Minulla vuokaan mahtui 12 pullaa ja taikinaa jäi vielä puolet ylikin. Isompaan vuokaan tehdessä kannattaa siirappia tehdä enemmän.

Väliin n. 100 g voita
Koristeluun tomusokeria ja vettä

Voin laitoin ohuina lastuina siirappikerroksen päälle. Varmaan voisi myös perinteisesti levittää ensiksi ja päälle sitten siirappi.Uunissa annoin olla noin 25 minuuttia, ehkä hiukan kauemminkin. Lämpötila paistaessa noin 200 astetta. Lopuksi koristelin sokerikuorrutteella.
Matkalla uuniin

Valmis!

Suloisen makeaa herkkua talvipäivään.
 Leipurina toimi: Hilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti