sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Porkkana-bataattikeittoa talvipäiviin

Pakkaspäivinä mikään ei lämmitä paremmin kuin hyvä keitto. Tässä yksinkertainen ja varsin muuntelukelponen resepti porkkana-bataattikeittoon. Tein sen kaapista löytyneistä tarvikkeista ja hyvää tuli.

1 bataatti
3 porkkanaa
1 kasvisliemikuutio
1 valkosipulin kynsi
1/2 punainen chili
vettä
persiljaa
pehmeää vuohenjuustoa
kermaa
suolaa
pippuria
pinnalle chiliöljyä

Keitä vesi ja lisää kasvisliemi (käytän aina fond du chef-liemikuutioita). Kun vesi kiehuu, laita pilkotut kasvikset, valkosipuli ja chili. Keitä pehmeiksi. Soseuta kasvikset joko blenderissä tai sauvasekoittimella, lisää lientä saadaksesi sopivan koostumuksen. Lopuksi lisää persilja, kerma ja vuohenjuusto. Sekoita vielä nämäkin hyvin joukkoon. Laita takaisin kattilaan ja lämmitä, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa vielä kermaa mikäli keitto on liian paksua. Kermaa ja vuohenjuustoa voi laittaa ihan oman maun mukaan. Koristele persiljalla ja chiliöljyllä.


Ihania talvisia päiviä ja pysykää lämpiminä hyvä ruoan ja lämpöisten vaatteiden avulla!

-Hilla-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti