maanantai 14. tammikuuta 2013

Joulu Alpeilla


Mennyt joulu oli poikkeuksellinen joulu siinä mielessä, että vietin sen poissa kotoa ja poissa sukulaisten läheltä. Olimme Saksassa, Garmisch-Partenkirchenissä poikaystäväni kanssa joulua viettämässä. En ollut koskaan aiemmin käynyt Alpeilla, joten tämä oli ainutlaatuinen elämys. Matka oli onnistunut ja joulu hyvin erilainen kuin aiemmin.

Joulutunnelmaan virittäydyimme heti ensimmäisen iltana menemällä perinteikkäille joulumarkkinoille. Tarjolla oli kuumaa juotavaa glühweinia (vastaavaa kuin glögi) ja herkullisia makkaroita ja juustoja. Paikalla oli myös pieni orkesteri, joka soitti joulumusiikkia ja tottakai oli myös paljon jouluvaloja ja kuusi. Rakastan erilaisia markkinoita ja nautin kovasti tunnelmasta täälläkin. Majoituimme ihanassa majatalossa, jota pyörittää perhe tai pikemminkin suku ja sen naiset. Tunnelma oli jouluinen, ruoka erinomaista ja palvelu ystävällistä. Paikka oli oikein perinteinen ja siellä oli mm. joka ilta paikallista musiikkia ja tanssiesityksiä. Ruoka oli valmistettu rakkaudella rasvaa säästelemättä :) Suosittelen lämpimästä kaikille, joita kohde kiinnostaa ja jos haluaa nauttia autenttisesta tunnelmasta. Gasthaus Fraundorfer sijaitsee Partenkirchenin puolella eli ns. vanhassa kaupungissa, josta on pikku kävelymatka Garmischiin.
Näkymät Alpeille huoneemme parvekkeelta.
Hotellimme edustalla oli viehättävä kävelykatu.
Päivien aikana kävimme kahdesti laskettelemassa. Sää vuorilla oli viileämpi - onneksi. Kaupungissa nimittäin lämpötila oli jopa +10 astetta. Aurinko lämmitti kuin meillä joskus huhtikuussa. Toisaalta valo ja lämpö tuntuivat hyvältä. Oli kiva istua ulkona lounastamassa ja juoda glühweinia kaduilla olevilla kojuilla. Talvesta saa nauttia ihan kyllin kyllä täällä kotimaassa. Jouluaattona tutustuimme mäkihyppytorniin, ajoimme hevoskärryillä, lounastimme kaupungilla, joimme glühweinia muiden kaupunkiin tulleidein jouluvieraiden kanssa, illallistimme oman hotellimme ravintolassa, availimme lahjoja ja kävimme jouluyön messussa. Onneksi minulla oli mukana vähän joulusuklaata Suomesta, jota mutustelimme huoneessa. Joulupäivänä menimme junalla ja vaijerihissillä Saksan korkeimmalle huipulle Zugspitzelle (2964m) . Näkymät olivat hienot ja sää hyytävän kylmä.
Mäkihyppymäki

Rekiretki pyörillä jouluaattona
Jouluyön messu
Zugspitz

Zugspitz


Jännittävä ceasar-salaatti

Varasimme yhtenä iltana hienon hotellin spa-osaston yksityiskäyttöön ja pääsimme saunomaan sekä nauttimaan kuplivaa, joka kuului hintaan. Rentouttavan kylpemisen jälkeen uni maittoikin taas makeasti. Kuusi vuorokautta kului nopeaan, vaikka paljon ehdittiinkin touhuilla. Uudeksi vuodeksi palasin Suomeen ja uuden vuoden aaton vietin kotona Helsingissä ystävieni seurassa. Toivottavasti kaikilla lukijoillamme oli hyvä ja rentouttava joululoma!
Joulupäivän illallismenu
Span herkkuja
Uuden vuoden toivotukset kaikille ja mennäänpä nyt pian kohti kevättä! :)

t. Kummitus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti