maanantai 14. tammikuuta 2013

Tervehdys talvisesta Tallinnasta

Viime viikonloppuna suuntasimme yllätysmatkalle (Varpun joululahja Hillalta) Tallinnaan rentoutumaan hyvän ruoan, hierontojen ja kylpylän pariin. Matka alkoi lauantaina aamuvarhaisella. Tallinnaan meidät kuljetti täpötäysi Tallink Superstar. Viikonloppumatka lahden toiselle puolelle tuntui olevan usean muunkin suomalaisen idea ja kanssasisarten/veljien läsnäolo ei aina ollut niin mukavaa. Majoituimme Tallink Spa&Conference hotellissa, joka on verrattain uusi hotelli hieman vanhan kaupungin ulkopuolella. Hotellissa on mukava spa-osasto (joka tosin oli liian täynnä la:na) ja hyvät kauneuspalvelut.
Matkalla Tallinnaan sovittelimme laivalla laseja :)
Varpu hotellihuoneessa
Nopean majoittumisen jälkeen suuntasimme kirpeässä pakkasessa kohti kauppoja ja lounaspaikkaamme. Talvinen Tallinna esittäytyi meille kauniina auringonvalossa. Ainoa ongelma olikin meissä turisteissa, jotka palelimme jatkuvaan, ja jouduimme hakemaan lämpöä milloin kaupasta milloin kahvilasta. Lounaspaikaksi Hilla oli varannut jo Suomessa ravintolan Leib Resto ja Aed, joka sijaitsee vanhan kaupungin sydämessä tunnelmallisella sisäpihalla. Ravintola on Viron 50 parhaan ravintolan listauksella ja voimme suositella paikkaa lämpimästi. Pakkaspäivään sopi ihanasti takka ja tuoleilla olleet lampaantaljat. Kesällä pihalla on terassi ja voimme vain kuvitella, kuinka tunnelmallista siellä olisi istua kesäiltaa. Tarjolla on puhtaan makuisia annoksia hyvistä raaka-aineista valmistettuina ja todella maukasta paikan päällä leivottua leipää. Söimme molemmat kuhaa peruna-kukkakaalipaistoksella ja marinoitua fenkolia. Erittäin maukasta! Hinta tuntui kevyeltä suomalaiseen tasoon verrattuna.
Herkuttelun jälkeen menimme hotellille hierontaan ja kylpemään. Pakkasen jälkeen hotellin erilaiset saunat muodostuivat suosikeiksemme. Altaassa riitti porukkaa ja osa oli hiukan liiankin hilpeällä tuulella. Pienen ehostuksen jälkeen vatsamme kurnivat jälleen ja menimme etukäteen varattuun Von Krahli Aed -ravintolaan. Tämä suloinen ravintola on myöskin ihan vanhan kaupungin keskellä. Se hurmasi meidät heti, kun astuimme sisään. Tunnelmallinen sisustus ja ystävällinen palvelu yhdistettynä maukkaaseen ruokaan tekivät meihin vaikutuksen. Söimme kaikki kolme ruokalajia ja ehdottomia suosikkejamme olivat alkupaloista vuohenjuustovaahto-punajuurileipä ja jälkiruoista talon oma jäädytetty juustokakku. Se oli parasta kummankaan pitkään aikaan syömää juustokakkua - suosittelemme erittäin lämpimästi! Pääruokina meillä oli lihaa ja kanaa. Kummatkin annokset olivat maukkaita ja täyttäviä. Hinnat häkellyttävän alhaisia, kannattaa ehdottomasti käydä!Hotellille palasimme noin kello 22.30 ja olimmekin jo aika uupuneita päivästä. Uni maittoi ja aamupalan sekä lyhyen hieronnan jälkeen teimme vielä pikakierroksen kaupoissa ja sitten olikin kotimatka jo edessä. Laiva oli vielä täydempi kuin mennessä ja tilaa ei meinannut löytyä mistään. Lopulta menimme laivan "parempaan" valkoisten liinojen ravintolaan ja saimmekin olla ihanan rauhassa sekä nauttia vielä maukasta lohta. Mukava Tallinnan matka nyt siis jo muistoissa - mukavaa oli ja seuraavan kerran täytyy ottaa ilo irti erilaisista hoidoista ja etsiä taas uusia makuelämäksiä! Aitäh!

Terkuin,
Hilla ja Varpu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti