sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

töitä ja kokkailua

Hei taas! 

Tänään on satanut koko päivän kaatamalla ja me teimme remonttitöitä ulkona.Oli ihanaa, kun vihdoinkin pääsi illalla sisälle lämpimään ja sai vaihtaa kuivat vaatteet päälle!Mutta olen minä tänään kokkailutkin. Isälläni oli synttärit 22.6 ja tein tänään nopeasti myöhästyneen  synttärikakun sille. Ei meillä paljon aineksia ollut, mutta sain tehtyä mansikkamousse-kakun! Onnistui ihan hyvin ja nyt ei taida olla kakkua enää jäljellä ollenkaan:) Lisäksi tein kanasalaattia, jonka kanssa paistoin pannulla halloumi-juustoa, sekä leivoin sämpylöitä. Vauhdikas päivä oli kyllä! Nyt ajattelin rentoutua jonkun hyvän leffan kanssa.



Käytiin eilen yksissä Juhannusjuhlissa ja siellä oli näin upea kokko! Oli tosi mukavaa harmi vain, että oli aika viileää illalla.



Tässä on kuva siitä  kakusta, jonka isälle tein:) Ei nyt mikään superhieno, kun ei meillä ollut mitään koristeita ja niukasti oli aineksia, mutta maku on tärkein! Tein tämän ihan omasta päästäni ja on kyllä tosi yksinkertainen!

Pohja:
kaurakeksejä
rasvaa

mansikkamousse:
kermaa
vaniljarahkaa
mansikoita(muussattuna)
liivatelehtiä
( En halunnut kakun olevan kauhean imelä, joten en laittanut siihen ylimääräistä sokeria, mutta mousseenhan voi lisätä vaikka mitä ihan oman maun mukaan!)
päälle koristeeksi laitoin mansikoita, kermaa ja nougatraetta. 

Jos meillä olisi ollut aineksia olisin tehnyt alle maitosuklaa-tai valkosuklaamoussen ja päälle mansikkamoussen:)


Nyt kun on niin hunot säät on ihanaa leipoa ja laittaa ruokaa! Huomenna ajattelin leipoa pullaa ja ensi viikolla ajattelin tehdä appelsiini-suklaamousse-kakun.



Ihaniin kesäiltoihin sopii hyvin Taylor Swiftin Safe&Sound biisi.
http://www.youtube.com/watch?v=RzhAS_GnJIc



Tässä tältä erää. Reseptejä laitan ja postauksia muutenkin ahkerasti:)


-Varpu-

2 kommenttia:

  1. Hyvän näköinen kakku!! Ja varmasti maistuva myös. Kiva, että jää aikaa myös leipomiselle remontin lomassa. :)

    t. Hilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä mie onnistun aikaa järkkäämään, kun on leipominen kyseessä!Tänään leivon uuden satsin sämpylöitä kun eiliset on jo loppu ja oli niin hyviä:) Tein tossa tonnikalasalaattia päivällä ja mietittiin Veeran kanssa jos tekis vielä pitsaa:)Erilaisia kakkuja ajattelin myös kokeilla tällä viikolla, jos on aikaa. Tuskin maltan oottaa viikonloppua niin päästään siun kanssa kokkailemaan!

      -Varpu-

      Poista