maanantai 25. kesäkuuta 2012

Reseptejä juhannusherkkuihin

Tässä reseptejä muutamiin juhannuksena tekemiimme herkkuihin:

Kana-pekonivartaat

kanafileetä  
tomaattipyreetä 
balsamicoa
suolaa ja mustapippuria  
pekoniviipaleita
suolaa 
 

puuvartaita

Sekoita tomaattipyre, tilkka balsamicoa, ripaus suolaa ja mustapippuria.
Voitele seoksella kana, jonka voit joko pilkkoa paloiksi ja isoiksi suikaleiksi.
Pujoita kana puuvartaisiin ja lopuksi kieputa pekonia kanan ympärille. Grillaa tai
paista uunissa.


Seesamkanavartaat


kanafileetä

marinadi:
1 lime
1/2dl soijaa
1 rkl thaimaalaista kalakastiketta
2 rkl rypsiöljyä
mustapippuria


voiteluun:
3/4dl hunajaa
2 rkl soijaa
seesaminsiemeniä


puuvartaita


Laita kana marinoitumaan vähintään tuntia ennen grillausta. Pujoittele puuvartaisiin
ja aloita grillaus. Grillauksen aikana pensselöi hunaja-soija-seesaminsiemensekoituksella.
Älä polta siemeniä, jos grillaat siten, että lihan on lähikosketuksissa liekin kanssa.


Puuvartaita on hyvä liottaa vedessä ainakin 30min ennen grillauksen aloitusta.
Ohjeet ovat muunnelmia sivun
http://www.mtv3.fi/reseptit/haku.shtml?search_field=kanavartaat ohjeista.

Kirjoittanut: Hilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti