lauantai 30. kesäkuuta 2012

Matkailu avartaa

Kesälomani alkoi eilen ja nyt istun Gauchon kanssa junassa matkalla Joensuuhun. Matkailu avartaa on kulunut klassikko-klisee, mutta aloin pohtia sen uusia merkityksiä tässä pitkästyessäni. Matkustan aina lemmikkivaunussa junaillessani, koska mukanani on useimmiten koirani. Täällä vaunussa näkee ja kuulee (!) jänniä asioita. On jos jonkinlaista koiraa, kissaa ja kania. Vielä kirjavampi on omistajien joukkio! Puhumattakaan niistä kanssamatkustajista, jotka valitsevat paikan lemmikkivaunussa vaikkei heillä ole lemmikkiä edes mukanaan. Ovatko nämä super eläinrakkaita ihmisiä, jotka hakevat kontakteja eläinmaailmaan matkustamalla heidän kanssaan paikasta X paikkaan Y? Vai onko heillä ehkä ajatus, että siellä on varmasti väljempää? Huh huh.. väljyydestä tuskin voi puhua, kun neljä ihmistä istuu vastakkain viisi tuntia jaloissaan 2-4 eläintä. Tämä oli juhannusjunan tilanne viikko sitten.

Onneksi minulla on rauhallinen ja pienehkö lemmikkiystävä, joka sopeutuu tilanteeseen kuin tilanteeseen täydellä tyyneydellä. Täpötäydessä junassakin Gauchosta aiheutuva ainoa häiriötekijä on äänekäs kuorsaus :) Toki kiusauksia tulee silloin, kun joku kaivaa oman eväspussinsa esille. Malttamaton tuijottaa ventovieraan ruokailua kuola suupielistä valuen. Onneksi koiraihmiset ovat tottuneita tällaiseen.

Myös murteiden ja kulttuurien kirjoa voi tunnustella junassa. Helsinki-Joensuu välille mahtuu rauhallisempia matkustajia, jotka poistuvat jo Lahti-Kouvola-akselilla ja sitten pikku hiljaa itään päin tultaessa junaan jää äänekkäämpää ja riehakkaampaa karjalan väkeä. Oikeastaan aika hilpeää, jos on sopivasti energiaa näiden rikkauksien observointiin. En silti voi väittää etteikö päätepysäkki ja raikas kesäinen ilma houkuttele tässä Parikkalan paikkeilla :) 

Loman aloitus eilen. Ystävän leipomaan mansikkakakkua ja rosekuoharia
.


 Gaucho ottaa lepoa ennen pitkää junamatkaa - onko pakko, jos ei jaksa?


Gaucho tuijottaa käytävän toisella puolella syötävää kana-ceasarsalaattia.
Kummituksen lomakynnet :)


Tällaisia terkkuja kummitukselta välillä Helsinki-Joensuu vaunusta 6. Kohta Varpun kanssa suuntana Varpuniemi! (=kesäpaikan nimi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti