tiistai 25. kesäkuuta 2013

Lihapullapataa!

Mamma mia, mikä maistuva pata! Leikin italialaista mammaa yksi ilta ja pyöräytin päivälliseksi tomaattisen lihapullapadan. Tämä ruoka olisi ollut tietenkin mainiota spagetin kera, mutta koska meillä ei tehnyt mieli pastaa juuri kyseisenä iltana, paahdoin seuraksi kesäkurpitsaa. Toimi sekin hyvin!

Lihapullapata

400g paistijauhelijaa
n. 1 dl korppujauhoja
loraus maitoa
1 muna
suolaa
mustapippuria
parmesanraastetta
silputtua salviaa
kuivattua rosmariiniä
1 valkosipulin kynsi

Turvota korppujauhoja maitotilkassa ja munan kanssa hetki. Sekoita muut ainekset joukkoon ja paistele pulliin kaunis pinta pannulla. Nosta uunivuokaan. Tee seuraavaksi tomaattikastike.

1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1pkt tomaattimurskaa
1 dl  paseerattua tomaattia
1 kasvisliemikuutio
loraus punaviiniä
loraus kermaa
silputtua salviaa
silputtua basilikaa
mustapippuria
(fetakuutioita - ei pakollisia, minulla sattui olemaan yksi pieni paketti pian vanhenevia)

Kuullota sipulit ja lisää sitten tomaatit eri muodoissansa. Laita kasvisliemikuutio ja sekoittele kunnolla. Lorauta haluamasi määrä punaviiniä ja pikku loraus kermaa. Hauduttele hetki ja lisää sitten tuoreet yrtit. Maista usein ja lisää mustapippuria sekä fetat. Itse jätin kastikkeen melko paksuksi.

Kaada pullien päälle ja sekoittele varovasti. Laita uuniin noin 175 asteeseen tunniksi. Päälle voi ripotella parmesanjuustoa. Itse otin padan uunista, kun pullat olivat saaneet kauniin ruskean pinnan ja juusto oli kunnolla gratinoitunut pintaan. Jäähdyttele hetki ja tarjoa joko pastan tai kasvisten ja salaatin kera. Vie kielen mennessään!



Mamma Italia: Hilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti