torstai 20. kesäkuuta 2013

Kukkakaalikeittoa kesäpäiviin

Varpun ja muun perheen ollessa Helsingissä, valmistimme yhtenä iltana päivällisen koko porukalle. Alkupalaksi tarjoilimme paahtopaistileipiä, jotka tuli syödyksi niin vauhdilla, että kuva jäi ottamatta :) Paahtopaistin ohje tulee myöhemmin - sen Hilla oli valmistanut jo aiemmin ja sulatimme loput pakastimesta nyt näihin leipiin. Pääruoaksi kevyesti kukkakaalikeittoa ja jälkkäriksi Stockan Herkun mansikkaleivokset. Tämä oli nopea menu valmistaa töiden jälkeen ja maistui mainiosti!

Kukkakaalikeitto

4 pientä kotimaista luomu kukkakaalia
1 kasvisliemikuutio
 valkosipulia maun mukaan
 purjoa maun mukaan
 vettä

--> Keitä näitä, kunnes kukkakaalit ovat kunnolla pehmeitä. Laita tehosekoittimeen tai sekoita sauvasekoittimella pienen keitinvesitilkan kera.

vajaa puolikas paketti Koskenlaskijajuustoa
loraus kermaa
mustapippuria ja suolaa tarvittaessa

--> Soseuta nämäkin joukkoon ja käytä keitinlientä sekä kermaa sopivan koostumuksen saamiseksi.
Paista pinnalle joko rapeita pekonin paloja ja tai Parman kinkkua. Tuore leipä on hyvä kyytipoika!

Kukkakaalikeittoa rapeilla Parmankinkun paloilla

Stockan mansikkaleivokset
Kokkaili: Hilla ja Varpu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti