maanantai 3. maaliskuuta 2014

Nyt käryää poro!

Tässä yhtenä sunnuntaina päätin valmistaa poronkäristystä pakkasessa olleesta poronlihasta. Saimme lihapalan ystäviltä ja se oli jo tovin odotellut käristymistään. Poronliha on parasta vuolla lastuiksi jäisenä ja tähän hommaan pestasin poikaystäväni sormia ja hermoja säästääkseni. Lihana käytetään usein poron lapaa tai paistia. Tämä ohje ei ole kaikista perinteisin, mutta kyllä se meille maistui ja poikaystäväni on kuitenkin Lapista kotoisin eli ei se ihan väärin voi olla :)

voita ja öljyä
pekonia
sipulia
poronkäristyslihaa
suolaa
mustapippuria

tummaa olutta

Käristelin ensin pekoni- ja keltasipulisilppua pannulla, jonka jälkeen lisäsin pienissä erissä vuoltua, jäistä poronlihaa. Tavoitteena olisi saada vähän väriä pintaan lihalle. Pikku hiljaa voi myös maustaa suolalla ja mustapippurilla. (voit myös käristää ensin pekonin ja sipulin ja erikseen lihan) Kun kaikki liha on saatu käristettyä ja mausteetkin ovat kyydissä, kaada paistos uunipataan tai vuokaan. Päälle tummaa olutta pieni tölkillinen. Laita uuniin noin 150 asteeseen ainakin tunniksi. Pitkä haudutusaika vie oluen kitkeryyden pois ja jäljelle jää taivaallinen maku.


Käristyspuuhissa
 Tarjoile poronkäristys omatekoisen perunamuusin ja puolukkahillon sekä suolakurkkujen kera.

Valmis annos! Kyllä vain maistui meille :)

Täyttävää ja maukasta syötävää talvipäivänä.
Lappilaisittain,
Hilla

1 kommentti: