voita ja öljyä
pekonia
sipulia
poronkäristyslihaa
suolaa
mustapippuria
tummaa olutta
Käristelin ensin pekoni- ja keltasipulisilppua pannulla, jonka jälkeen lisäsin pienissä erissä vuoltua, jäistä poronlihaa. Tavoitteena olisi saada vähän väriä pintaan lihalle. Pikku hiljaa voi myös maustaa suolalla ja mustapippurilla. (voit myös käristää ensin pekonin ja sipulin ja erikseen lihan) Kun kaikki liha on saatu käristettyä ja mausteetkin ovat kyydissä, kaada paistos uunipataan tai vuokaan. Päälle tummaa olutta pieni tölkillinen. Laita uuniin noin 150 asteeseen ainakin tunniksi. Pitkä haudutusaika vie oluen kitkeryyden pois ja jäljelle jää taivaallinen maku.
Käristyspuuhissa |
Valmis annos! Kyllä vain maistui meille :) |
Täyttävää ja maukasta syötävää talvipäivänä. |
Hilla
Kyllä! käristys on poroa parhaimmillaan :-)
VastaaPoista