keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Vaihteeksi Riikaan!?
Kaupungin aukio ja Mustapäiden talo alunperin vuodelta 1334, jälleenrakennettu 2000.
Baltian matkailuni on rajoittunut Tallinnaan aina viime marraskuuhun asti. Tuolloin teimme viikonloppureissun Latvian pääkaupunkiin Riikaan. Asuimme vanhassa kaupungissa pienehkössä hotellissa ja käytimme aikamme lähinnä rentoon kävelyyn ja paikkojen katseluun, ruokailuun sekä nukkumiseen. Kaksi yötä riitti mainiosti kaupungin haltuunottamiseen. Toki en voi sanoa tuntevani kaupunkia juurikaan vanhan kaupungin muurien ulkopuolelta. Se ei toisaalta ollut agendallakaan.

Riika on vuoden 2014 Euroopan kulttuuripääkaupunki ja myös siitä syystä hyvä matkakohde tulevalle kesälle. Uskon, että myös tämä kaupunki näyttää parhaat puolensa kesäkuukausina, kuten suurin osa pohjoisen Euroopan kaupungeista. Vanhan kaupungin tunnelma oli viihtyisä talvellakin, mutta varmasti se ja kaikki sen pienet ravintolat pääsevät paremmin oikeuksiinsa lämpimällä säällä.

Vanhan kaupungin kartta hotellin alakerrassa.
Hotelli Justus majoitti meitä kahden yön ajan.
Kadut ovat suloisia ja värikkäitä.
Baltic herring alkupalana - tätä oli monessa paikassa tarjolla!
Herkullinen possu pääruokana.
Leipävanukas tummasta leivästä.
Hyviä ravintoloita Riikassa tuntuu riittävän. Meillä ei ainakaan ollut vaikeuksia löytää herkullista ruokaa oleskelumme aikana. Ekana iltana meillä ei ollut pöytävarausta tehtynä ja kotvasen kierreltyämme päädyimme perinteikkääseen latvialaisravintolaan, jonka nimeä en tietenkään nyt muista. Kuvat yläpuolella ovat tuon illan ruokia. Paikka oli lähellä joulumarkkinatoria, jossa olisi ollut tarjolla myös perinteisiä saksalaisia herkkuja.

Kävimme yhdessä museossa ja se oli miehitysmuseo (Museum of the Occupation of Latvia), joka kertoo miehityksen etenemisestä ja tapahtumista vuosina 1940-1991. Ihan mielenkiintoinen museo sinällään, mutta toimii tällä hetkellä eri paikassa kuin normaalisti. Alkuperäisen rakennuksen remontin pitäisi valmistua vuonna 2015, jolloin museo ottaa vieraansa vastaan siellä. Luulen, että museo on monipuolisempi silloin. 

Toisen illan ruokapaikan olin varannut etukäteen huolellisen taustaselvittelyn jälkeen. Ravintola
Bibliotēka No.1 sijaitsee vain kivenheiton päässä vanhasta kaupungista. Kuvia minulla ei tuosta illasta ole, koska ajattelin kerrankin viettää kameravapaan illan. Ruoka oli kuitenkin oikein hyvää ja paikka viihtyisä, erittäin moderni ja näytti olevan "uusrikkaiden" suosiossa.

Vina Studija on viini- ja herkkukauppa, jossa ostamiaan viinejä voi juoda paikan päällä.
Mainioita viinejä, ruokaa ja naposteltavaa.
Vina Studija on mainio ketju, jonka ravintoloita/putiikkeja näin ainakin kaksi viikonlopun aikana. Täällä voi ostaa viinejä kotiin, ostaa ja juoda paikan päällä, tilata ruokaa ja naposteltavaa. Päivä oli sateinen ja me viihdyimme hyvin tässä viinikehdossa.
Kauppahallin kuivatut kalat.
Ei hassumpaa!
Venäläistunnelmaa tästä kojusta!
Viimeisenä päivänä aurinko paistoi ja saattoipa olla jopa muutama aste pakkastakin. Kävelimme vanhan kaupungin ulkopuolelle isoon kauppahalliin. Siellä oli ruokatarvikkeita laidasta laitaan ja hinnat edullisia. Jos olisin riikalainen nuori nainen, niin kävisin siellä ostoksilla. Ainoa miinus oli, että meidän kamera yritettiin ryöstää matkalla takaisin vanhaan kaupunkiin. Jäipä voro vielä siihen minua pällistelemään, kun tajusin hänen aikeensa. Kannattaa siis pitää hyvää huolta omaisuudestaan ihmisvirroissa.

Viimeinen ravintolavalinta oli  Domini Canes, jota monet olivat kehuneet tripadvisorissa. Annokset olivat suuria, kauniita ja ihan maukkaitakin. Ei mitään tajuntaa räjäyttäviä, mutta hyvä mieli niistä jäi. Kyllä siellä ehdottomasti kannattaa syödä :) Sijainti on keskeinen ja pöytävaraus suositeltava.
Alkukeitto tomaatista.
Pihviä, röstiperunaa ja kasviksia. Erityismaininta rapsakoista rösteistä!
Suklaafondant oli valmistettu reilusti tummasta suklaasta. Tämä oli loistava!

Eli all in all kannattaa suunnata välillä Riikaan viikonloppulomalle, eikä aina tuttuun ja turvalliseen Tallinnaan. Lennot saa hyvällä tuurilla halvemmalla kuin sen laivapaketin lahden yli. Me lensimme airBalticilla huokeaan hintaan ja hotellikin oli edukas. Hintataso ei ole paha Riikassa muutenkaan eli kustannuskysymys Riikassa käyminen tuskin kenellekään on. Sinne siis niin!  :)

Reissunainen,
HillaEi kommentteja:

Lähetä kommentti