keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Raikasta kaaliwokkia

Raikasta ja kepeää kaaliwokkia on nopea valmistaa, eikä siitä todellakaan tule ähky. Itse sain inspiraation tähän muistaakseni jostain Yhteishyvän ruokalehdestä ja tuunasin siitä omaan makuuni sopivan version. Se menee jotakuinkin näin:

pala keräkaalia suikaloituna
1 vihreä omena (lohkoina)
pieni pala silputtua purjoa

-> wokkaa nopeasti pienessä öljytilkassa ja ota sivuun (kaali saa jäädä kunnolla rapsakaksi)

1pkt naudan jauhelihaa
pala jotain tulista makkaraa esim. chorizoa (pieninä kuutioina)
suolaa
pippuria
punaista chiliä haluttu määrä (leikkaa ohuiksi renkaiksi)

-> paistetaan pannulla kaikki niin, että jauhelihassa on kaunis väri


Lopuksi laitetaan kaaliwokki takaisin liedelle ja heitetään jauhelihaseos sekaan. Reilusti limen mehua ja silputtua tuoretta korianteria joukkoon ja eikun syömään.


Söimme tätä ruokaa ystäväni kanssa ison pannullisen eikä tehnyt heikkoakaan! Kokeilkaapa vaihteeksi vähän toisenlaista wokkia. Myös sellaiset, jotka eivät normaalisti pidä kaalista, ovat kehuneet.

Hellalla,
Hilla

1 kommentti:

  1. Näyttää ihan älyttömän hyvältä! Pitää kokeilla pian!:)

    -Varpu-

    VastaaPoista