maanantai 12. elokuuta 2013

Kuppikastepottuja Varpuniemessä

Suuresta maailmasta palattuamme olimme muutaman päivän Helsingissä lähinnä pyykkäämässä ja aikaerosta toipumassa. Sitten suuntasimmekin jo kohta itäistä Suomea ja kesämökkiä siellä. Mitä mieletöntä vaihtelua Miamin hulinoiden jälkeen tulla viikoksi Varpuniemeen. Viikon aikana tuli nähtyä sukulaisia ja ystäviä. Kävimme yhden päivän myös Ilosaari Rockissa ja teimme vähän tavaroiden jakoa mummolassa. Sain tuotua autolla mummon ja ukin vanhan lipaston Helsinkiin. Se sopii aivan täydellisesti makuuhuoneeseemme ja olen siitä hyvin iloinen.
Äitini istuttamia liljoja mökin pihalla.
Kesäruokaa: kuppikastepotut ja tuoremakkaroita.
Kuppikastepotut tulivat tutuiksi minulle viime kesänä poikaystäväni kautta. Lapissa nämä ovat perinteinen tapa syödä uusia perunoita ja ovatpa alkaneet maistua minulle ja lähipiirillenikin melkoisen hyvin viime aikoina :)

Kuppikaste
n. 100g sulaa voita
keväsipulia varsineen pilkottuna
silputtua tilliä
loraus pottujen keitinlientä

Jokaiselle katetaan oma pieni kuppi, jossa voi uitella uutta pottua. On muuten maistuvaa!!

Pitkästä aikaa laitoimme verkot vesille. Saaliina yksi siika :)
Illan hämärtäessä on hyvä pelata vaikka Unoa.
Hankimme vihdoin mökille myös uudet sängyt ja sekös teki lomasta jälleen himpun verran mukavamman. Yksi soitto Pogostan kalusteeseen Ilomantsiin ja ei aikaakaan, kun meillä oli kaksi uutta sänkyä koottuna ja entiset poisvietyinä. Kelpo palvelua sanoisin! Onneksi emme lähtenee Ikeaan Kuopioon. Toivottavasti vielä elokuun aikana pääsee mökille saunomaan ja uimaan.

Varpuniemessä emännöi:
Hilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti