perjantai 9. elokuuta 2013

Florida, Georgia and Bahamas


Aloitin kesälomani juhannukselta ja suuntasimme poikaystäväni kanssa heti juhannuspäivänä anivarhain kohti länttä Atlantin yli. Lentomme kulki Madridin kautta Miamiin. Matkustusaika oli pitkä ja puuduttava, mutta perillä kaikki "kärsimys" unohtui muutamassa tunnissa. Madridissakin kerkesimme nauttia tapaksia kaupungilla, mikä oli oikein mukavaa. Edellisestä visiitistä kaupunkiin onkin jo aikaa.

Madridissa aamukahvilla
Miamin lentokentältä vuokrasimme auton. Auton vuokraaminen on Yhdysvalloissa edullista ja viikoksi vuoraamamme Chevrolet Captive maksoi noin 200 euroa kaikkine vakuutuksineen kahdella kuljettajalla. Bensa on myös huomattavasti halvempaa kuin meillä täällä pohjolassa. Yhden yön jälkeen suuntasimme kohti pohjoista eli navigaattoriin asetimme määränpääksi Atlantic Beachin, joka on juuri ennen Georgian rajaa Jacksonvillen lähellä. Matka oli aikasta pitkä, mutta pysähdyimme mm. Coral Springsissä nauttimaan mainioita ribsejä Iron Maiden yhtyeen rumpalin ravintolaan. Tämä siksi, että ko. bändi on poikaystäväni ehdoton suosikki :)

Todella maistuvia ribsejä ROCKn ROLL RIBS-ravintolassa
Saavuimme Atlantic Beachille alkuillasta ja majoituimme ennalta varaamaamme The Palms Retro-hotelliin. Tämä pieni hotelli muistuttaa ehkä enemmän motellia, mutta oli toteutettu hauskalla persoonallisella otteella. Joka huoneella on eri teema retrohenkeen sopien. Meidän huoneen teemana olivat lentokoneet, autot ja kulkupelit yleisesti. Palvelu ja sijainti loistavia. Voin suositella, jos kivaa yösijaa sieltäpäin kaipaa. Kohteena Atlantic Beach oli myös hyvä. Pienehkö rantakaupunki, jossa mukava ranta, pikkuisia ravintoloita ja putiikkeja. Otimme aurinkoa, uimme ja ihan vain hengailimme kaksi päivää tässä kohteessa.
Aamupalahuone hotellissa Atlantic Beachillä
Joe's Crab Shack -ravintola Jax Beachillä. Herkullisia mereneläviä!
Tästä matkamme jatkui osavaltion rajan yli Georgian puolelle ja Savannahiin. Aivan mieletön uusi tuttavuus tuo kaunis kaupunki! Savannah on syvää etelää väestön koostuessa melkein 60% mustista. Tähän kaupunkiin sijoittuu mm. Tuulen viemää-elokuvan tapahtumia ja Forrest Gump on kuvattu siellä. Siirtomaatyyliä on nähtävissä kaupungin historiallisessa keskustassa. Kaunista! Joenrannassa on kivoja ravintoloita ja sieltä pääsee jokilaivaristeilylle. Meillä oli loistava hotelli The Marshall House aivan keskustassa. Palvelu todella hyvää, huoneet ihanasti sisustettuja, hyvä aamiainen sekä viinejä ja juustoja alkuillasta. Hotellin ravintola on kaupungin parhaita, vaikka me emme siellä syöneetkään tällä kertaa.

Huoneemme Savannahin hotellissa.
Tiekylttejä historiallisessa keskustassa.

Yksi pääostoskaduista.

Jokiristeilyllä.
Savannahissa olimme kaksi yötä ja sen jälkeen lähdimme ajelemaan takaisin etelään. Pysähdyimme St Augustinessa ostoksille, koska siellä oli valtava outlet-kylä. Auto täyttyi ostoksista hurjaa vauhtia ja muutaman intensiivisen shoppailutunnin jälkeen jatkoimme matkaa. Ajoimme West Palm Beachille saakka, jossa kävimme nauttimassa loistavaa meksikolaista ruokaa ja yövyimme. Aamulla matkamme jatkui Miamin lentokentälle, jonne palautimme auton. Taksilla hurautimme siitä satamaan, josta hyppäsimme Royal Caribbeanin Majesty of the Seas-alukseen. Olimme kolmen yön Bahaman risteilyllä eli näimme kaksi eri Bahaman saarta. Aika huikea kokemus tämäkin. Laivalla palvelu pelasi hienosti ja ruoka oli erinomaista. Kaikki ruoka kuului risteilyn hintaan. Maksoimme ainoastaan alkoholijuomista. Laivalla oli myös hauskaa ohjelmaa iltaisin, mahdollisuus uida ja ottaa aurinkoa.

Alkudrinkki vielä tyhjällä uima-allasalueella.
South Beach laivalta kuvattuna.
Kuohuviiniä laivan kannella yöllä :)
Coco Cay oli ensimmäisen päivän paikka.


Vesi on täydellisen kirkasta ja lämmintä.
Toisena päivänä saavuimme Nassauhun.
Yleinen uimaranta resorttien vieressä Nassaun Paratiisisaarella.
Risteily oli oikeastaan aika rentouttava, koska siellä ei tarvinnut stressata nähtävyyksien katselusta, shoppailusta, ravintolan etsimisestä tai muustakaan oikeastaan. Ruokailu oli joka ilta samaan aikaan, samassa pöydässä ja seurueessa. Syödä sai vaikka koko menun, jos niin halusi. Usein otimmekin useamman pääruoan ja jälkiruoan. Kohteet olivat ihan kivoja vaikkakin Bahama oli hitusen pettymys. Olimme odottaneet jotakin vielä mahtavampaa ja glamourimpaa. Nassaussa on nähtävillä rikkaille tehty Paratiisisisaari resortteineen ja kasinoineen, pääkadulla on timanttiliikkeitä toinen toisensa perässä mutta toisaalta köyhyyttä ja epäsiistejäkin kujia romuautoineen. Meidän mielestä paikalliset eivät vaikuttaneet erityisen ystävällisiltä. Tämän kokemuksen perusteella en ainakaan Nassauhun lähtisi pidemmälle lomalle.

Risteilyn jälkeen jäimme Miamiin vielä kuudeksi yöksi. Majoituimme Hotel Albionissa, joka sijaitsee aivan South Beachin keskeisimmällä ostoskadulla ja lähellä rantaa. Hotellissa on uima-allas ja alakerrassa upouusi Vintage Cocktails-baari, jossa maistoin parhaimipia drinksuja ikinä. Suosittelemisen arvoinen hotelli tämäkin.

Miamissa olen itse ollut kahdesti aiemminkin, mutta edelleen kohde jaksoi kiinnostaa ja kokemus oli positiivinen. Poikaystävälleni tämä oli ensimmäinen kerta Floridassa ja hän ihastui myöskin paikkaan.

Miami Marlinsin pelissä hodaria ja olutta.
Cheeseburger Baby muodostui suosikiksemme
South Beach
Art Decoa Ocean Drivellä. Syömässä A Fish Called Avalonissa
 - todella maukasta kalaruokaa!

4th of July ja upeat ilotulitukset.
Huikea reissu kaikinpuolin! Kukkarot kevenivät ja elokilot lisääntyivät :) Onnellisina mutta väsyneinä palasimme Helsinkiin yli kahden viikon matkan jälkeen Pariisin kautta. Kaikki sujui hyvin ja meillä on läjä ihania muistoja vaalittavaksi.

Annan mielelläni lisää infoa, jos joku on suuntaamassa samoille seuduille!

-Hilla-




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti