tiistai 13. elokuuta 2013

Avokadopasta ja lihapullat mummolassa

Kesällä halusimme vielä viimeisen kerran ruokailla mummolassamme. Mummola on nyt myyty ja samalla, kun kauppakirjoja tehtiin olohuoneessa, valmistimme me Varpun kanssa pitkään himoitsemaamme avokadopastaa ja lihapullia. Mummomme teki loistavia lihapullia ja halusimme siksi niitä tähän lisukkeeksi.

Avokadopastamme on melko tarkka mukaelma Gullichsenin Safkaa blogin reseptistä.

1 valkosipulinkynsi
½ punaista chiliä (poista siemenet)
1 limetti (mehu)
2 kypsää avokadoa (kuutioina)
suolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
basilikaa silputtuna
persiljaa silputtuna
1-2 dl raastettua pecorinoa

kierrepastaa

Sekoittele kaikki muut ainekset kastikkeeksi sillä välin, kun pasta kiehuu runsassuolaisessa vedessä. Me käytimme kierrepastaa, koska halusimme tämän olevan pastasalaattimainen lisuke lihapullien kaverina. Keitinvesi oli niin suolaista, että säikähdimme sen olevan jopa liian suolaista. Lopputuloksessa suolapitoisuus oli kuitenkin juuri täydellinen. Lorauta keitinvettä vähän kastikkeen joukkoon ennen kuin lisäät pastan. Mieluusti olisimme laittaneet myös korianteria joukkoon, mutta sitä ei kaupassa juuri silloin ollut. Pecorinon maku yhdistettynä muihin herkullisiin makuihin tekee tästä pastasta aivan huikeaa! Alkuperäisessä ohjeessa laitetaan myös parmesaania, jota sitäkään meillä ei ollut, emmäkä kyllä kaivanneetkaan. Mahtavan makuista ruokaa!

Kaprispullat

700g nauta-sikajauhelihaa (meillä enempi nautavoittoista)
tomaattipyreetä reilu puoli tuubillista
hyppysellinen suolaa
1/2 tl mustapippuria
1-2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
1/2 prk murskattuja kapriksia
1/2 dl pecorinoraastetta
1 muna

Paista ensin sipulit silputtuna pannulla kauniin keltaisiksi. Sekoita sitten muihin aineksiin. Muotoile pullat ja paista kaunis pinta pannulla voissa. Sen jälkeen laita vielä uuniin n. 200 asteeseen, kunnes ovat kypsiä. Koristele yrteillä! Namskis!

Avokadopastaa, lihapullia ja lisukkeena keitettyä kukkakaalia.

Kokkasi:
Hilla ja Varpu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti