Kesällä halusimme vielä viimeisen kerran ruokailla mummolassamme. Mummola on nyt myyty ja samalla, kun kauppakirjoja tehtiin olohuoneessa, valmistimme me Varpun kanssa pitkään himoitsemaamme avokadopastaa ja lihapullia. Mummomme teki loistavia lihapullia ja halusimme siksi niitä tähän lisukkeeksi.
Avokadopastamme on melko tarkka mukaelma Gullichsenin Safkaa blogin reseptistä.
1 valkosipulinkynsi
½ punaista chiliä (poista siemenet)
1 limetti (mehu)
2 kypsää avokadoa (kuutioina)
suolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
basilikaa silputtuna
persiljaa silputtuna1-2 dl raastettua pecorinoa
kierrepastaa
Kaprispullat
700g nauta-sikajauhelihaa (meillä enempi nautavoittoista)
tomaattipyreetä reilu puoli tuubillista
hyppysellinen suolaa
1/2 tl mustapippuria
1-2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
1/2 prk murskattuja kapriksia
1/2 dl pecorinoraastetta
1 muna
Paista ensin sipulit silputtuna pannulla kauniin keltaisiksi. Sekoita sitten muihin aineksiin. Muotoile pullat ja paista kaunis pinta pannulla voissa. Sen jälkeen laita vielä uuniin n. 200 asteeseen, kunnes ovat kypsiä. Koristele yrteillä! Namskis!
Avokadopastaa, lihapullia ja lisukkeena keitettyä kukkakaalia. |
Kokkasi:
Hilla ja Varpu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti