sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Välimerelliset uunijuurekset

Syksy on uunijuuresten luvattua aikaa. Valmistin herkullisia juureksia eräänä iltana pienellä välimerellisellä bonuksella.

porkkanaa
punajuuria
bataattia
kukkakaalia
purjoa
hunajaa
suolaa
mustapippuria

fetajuustoa murennettuna
vihreää pestoa
Esikeitetyt porkkanat ja punajuuret + muut herkut.
Reilusti laadukasta fetajuustoa päälle.

Keitin aluksi porkkanoita ja punajuuria hetken kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä lyhentääkseni paistoaikaa. Kaikki ainekset ladotaan sitten uunivuokaan. Joukkoon voi heittää makunsa mukaan vähän hunajaa, suolaa ja mustapippuria. Päälle reilusti murennettua fetajuustoa. Kannattaa valita sellainen vähän kiinteämpi laatu, jotta siitä tulee mukavan rapeaa uunissa. Paistaa voi noin 200 asteessa, kunnes ovat kypsiä. Ennen tarjoilua laitoin päälle vielä valmista vihreää pestoa. Olipa kerrassaan herkullista!

Valmis lopputulos!
Syksyisiä hetkiä toivottelee:
Hilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti