tiistai 9. lokakuuta 2012

Varpuniemi talviunille

Olin viikonlopun Varpuniemessä mökkeilemässä muutamien ihanien ystävieni kera. Meillä oli mukava syksyinen viikonloppu ja mieli virkistäytyi todenteolla. Aika tosin taas loppui kesken, kuten se aina siellä loppuu.

Saavuimme perjantaina vasta puolen yön aikaan ja ulkona raivosi syysmyrksy. Satoi räntää, vaikka lämpöä oli kuitenkin +9. Tuuli oli kova ja oli pilkko pimeää! Sisällä onneksi lämpeni nopeaan ja oli suloista tuutua sateen ropistessa kattoon. Yllättäen aamu valkeni aurinkoisena ja koko päivänä ei satanut. Pistimme kesäkukat pois ja raivasimme kaiken tarpeellisen talven tieltä pois. Iltapäivällä suuntasimme Natura-polulle, joka oli vielä korkkaamatta. Reitti oli aivan upea ja nautimme suuresta ulkoilusta hienossa säässä. Parasta koko kokemuksessa oli se, että saimme pelastaa lampaan, joka oli juuttunut kiinni terävään piikkilankaan ja huuteli hädissään metsän keskellä hyljättynä. Onneksi sen iho oli säilynyt ehjänä ja piikit olivat vain turkissa kiinni. Saimme sen irti lopulta ja se pääsi palaamaan laumansa luokse. Olipa hieno kokemus pelastaa luontokappale!

Illalla kokkailimme fenkoli-tomaattirisottoa ja paahdoimme puna-, kelta- ja raitajuuria. Olipas namia ja ulkona palavat kynttilät loivat mahtavan tunnelman. Sunnuntaina nautiskelimme vielä auringonsäteistä ja brunssista ennen paluumatkaa. Huippu viikonloppu ja paljon hyviä uusia muistoja! Nyt odotellaan, että pääsisi vaikka kerran talvella poikkeamaan mökille. Silloinkin siellä on aika jännittävää olla.

Juurekset illan keitoksia varten

Gaucho tunnelmoi syksyä

Pikku Lambin pelastusoperaatio
Mieletön "kääpäpuu" Natura-polun varrella

Kääpäset


Reippaina polulla
T. Hilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti