maanantai 3. syyskuuta 2012

Itämaiset kanapihvit

Munakkaisiin kyllästyttyäni tein loppuviikosta vielä itämaisia kanapihvejä, joita tulikin niin reilusti, että niistä riitti viikonlopullekin. Herkullisia tuli ja sopi nautittavaksi mitä erinäisimmin lisäkkein!

Itämaiset kanapihvit

1 pkt kanajauhelihaa
makeaa chilikastiketta (maun mukaan)
tuoretta silputtua korianteria
kalakastiketta
mustapippuria
suolaa (ripaus)
Pirkan Tom Kha-keittoainesta (pieni ripaus)
1 muna

Sekoittelin kaikki ainekset sekaisin tasaiseksi taikinaksi ja paistoin öljyssä yhden koepihvin, jonka jälkeen lisäsin vähän makeaa chilikastiketta sekä kalakastiketta. Minulla ei ollut käytettävissä tuoretta chiliä ja pihveistä tulikin aika makeita. Eli tässä voisi varmasti osan kastikkeesta korvata tuoreella chilillä. Mutta toki kannattaa ihan maun mukaan käyttää mausteita. Pihvit maistuu parhailta, kun ne paistaa mukavan rapeiksi ja tarkasta myös, että ovat varmasti sisältä kypsiä. Jos käytössä on limen mehua, niin se varmasti sopisi tuohon kivasti myös. Olen tehnyt vastaavaa ruokaa ilman tuota Tom Kha-seostakin ja onnistuu hyvin niinkin.

Söin pihvit kurkun, avokadon, tomaatin ja salaatin kera. Lisäksi laitoin päälle vielä lorauksen makeaa chilikastiketta ja dippasin turkkilaiseen jogurttiin (kuulostaa oudolta, mutta toimi!). Viikonloppuna paistoin lisäksi halloumia, jonka suolaisuus täydensi kivasti näitä kevyesti hapanimeliä pihvejä.

Padan äärellä: Hilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti