maanantai 3. syyskuuta 2012

Arkiruokaa helposti&halvasti:munakkaita

Kiireisen kesän ja herkuttelujen jälkeen olen yrittänyt kiristää vähän kukkaron ja housun nyöriä :) Töiden jälkeen on monesti jo kova nälkä, eikä aikaa ole loihtia gourmeeta. Pyrin arki-iltoina myös syömään edullisesti, jotta voin herkutella viikonloppuisin. Viime viikon alkupuolen olin munakaslinjalla - samaa ruokaa voi joskus syödä useana iltana, kun käyttää esimerkiksi eri lisäkkeitä kyytipoikana.

Maanantain munakas italialaisittain

3 munaa
mustapippuria
suolaa
kuivattua ruohosipulia

mausteista makkaraa pieninä paloina
tomaatteja
pestoa
parmesania

Paiston ensiksi pannulla pieneksi silppuamani Italiasta tuodon makkaran paloja. Päälle kaadoin munaseoksen ja paistelin pienellä lämmöllä. Päälle laitoin, munakkaan vähän jo hyydyttyä, puolikkaat tomaatit ja pestoa. Lopuksi vielä raastoin parmesania. Söin kera salaatin ja hyvää oli! Nälkä ei ainakaan enää tullut illan aikana tämän pläjäyksen jälkeen. Kelpoa karppiruokaakin tämä on! :)

Tiistain tonnikala-pinaattimunakas

2 munaa
mustapippuria
suolaa
kuivattua ruohosipulia

pinaattia
tonnikalaa
dijonnaisea (Maille)
jalopenoa

Eli valmistus tapahtui samalla tavalla kuin edellisessäkin. Aluksi paistelin silputtua pinaattia, jotta siitä haihtui enin neste. Käytin tuoretta pinaattia tässä. Sitten sekoitin pinaatin munaseokseen ja eikun pannulle. Kun seos on vähän hyytynyt, lisätään päälle tonnikala-dijonnaise -sekoitus. Annetaan paistua hiljalleen haluttuun kypsyyteen. Syödään salaatin ja jalopenon kera - siis esimerkiksi :)
Mielestäni aivan ihana tuote, jos tykkää dijon-sinapista. Sopii täydellisesti tonnikalan kaveriksi.


Näitä mussutti: Hilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti