perjantai 10. elokuuta 2012

Kesän vakio

Eli mansikkakakku! Joka kesä tulee tehdä ainakin yksi mansikkakakku - tämä on ollut sekä äitini että minun motto jo vuosia. Tänä kesänä kakun valmistus jäi melko myöhään, mutta parempi myöhään kuin ei silloinkaan ja ollenkaan. Tämän valmistin ystävilleni jälkkäriksi pari viikkoa sitten. Se on muunnelma parista eri ohjeesta.

Mansikka-valkosuklaa-limejuustokakku

Pohja:
1 tuubillinen dominoja
n. 100 g sulatettua voita (vähempikin voi riittää niin pohjasta ei tule liian kova)

Sekoittele murennetut dominot ja sulatettu rasva. Painele vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jäähtymään.

Täyte:
200g tuorejuustoa
100g valkosuklaata
reilu 2 dl kermaa
1,5 limen mehut ja kuorta raastettuna
1/2 vaniljatanko
sokeria maun mukaan
n. 2,5 liivatelehteä

mansikoita

Sulata valkosuklaa joko vesihauteessa tai mikrossa varovasti. Sekoita se sulaneena tuorejuustoon. Lisää limen mehu. Vatkaa kerma ja lisää siihen sokeri ja vanilja. Sekoita tuorejuustoseos ja kermavaahtoseos. Sulata kylmässä liotetut liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä ja kääntele joukkoon. Kaada pohjan ja reunoille asettettujen mansikoiden päälle. Laita jähmettymään useaksi tunniksi. Vuoan reunoilla minulla oli leivinpaperia kauniimman/sileämmän pinnan saamiseksi kakkuun. Tee koristelut vähän ennen tarjoilua. Kiilteen tekemiseen et tarvitse kuin ehkä puolikkaan liivatelehden ja tilkan vettä. Hyytelösokerilla tehdessä maku on makeampi. Kannattaa lukea ohjeet hyvin pakkauksesta.

Maku oli myöskin lopputuloksessa ihan kohdillaan monien mielestä! Itse olisin ehkä laittanut pikkuisen enemmän limeä vielä ja seuraavalla kerralla ehkä kokeilen lisätä vähän mascarponeakin.

Laita mansikat puolikkaina vuoan reunoille, kun pohja on vähän jähmettynyt.

Mansikat säilyvät kauniina kun täyte ei ole liian märkää.


Päälle voi tehdä vielä kiilteen joko liivatelehdillä tai hyytelösokerilla.

Kokkaili ja maisteli: Hilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti