perjantai 27. heinäkuuta 2012

Kesäisiä reissuja ja ruokia

Kummitus on reissuillut kesän aikana myös ympäri Suomea (Muhos, Karunki, Haaparanta, Joensuu, Tuupovaara, Helsinki..) ja sieltä tässä muutamia mukavia muistoja. Kesälomalla on aikaa herkutteluun ja ruoanlaittoon, joten siihen tuli uppouduttua oikein huolella :) Huimin kokemus lienee minulle ollut Tornionjoesta tullut 12kg lohi. Siinä oli kerrakseen jännitystä ja syötävääkin siitä riittää. Pakkasessa on pari kiloa odottelemassa vielä. Mädit pakastin joulua varten.

Varpuniemessä eli Tuupovaaran mökillä savustimme osan kalasta (kuva alempana). Leppähaketta vaan savustusboksin pohjalle ja pikkuisen hienoa sokeria. Sitten kala ritilälle ja pintaan suolaa sekä sitruunapippuria. Nämä paksut palat savustuivat n. 40 minuuttia grillissä.






12 kg lohi pötköttää laiturilla ja Gaucho kummastelee taustalla.

Upean näköistä lihaa!

Tornionjoki kylpee auringossa - kaunista.
Osa lohesta savustettuna Itä-Suomessa, Tuupovaarassa mökillä.


Kuppikastepottuja, silliä ja tuoretta chorizomakkaraa!

Mansikka-mascarpone jälkkäri.

Possunsisäfilettä ja kevätsipulia paistumassa minitortilloihin.

Kylmä Sol ja valmis annos - olipa hyvää.
Laitan ohjeita vielä tuonne reseptit-osioon! Herkullista kesän jatkoa kaikille. Luvassa lämmin viikonloppu, joten ei muuta kuin pihalle ja vaikka piknikille tai grillaamaan. Itse olen jumissa kaupungissa, mutta onneksi Kaivopuisto on vain kivenheiton päässä kotoa. Sinne siis! :)

t. Kummitus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti