sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Burgerit, coleslaw ja pinaattipastaa pekonilla

Ruisburgerit ja coleslaw

Pihvit:
1 pkt nauta-sikajauhelihaa
kevätsipulia
jauhelimaustetta
1 muna
1 tl dijon-sinappia

Sekoita kaikki ainekset ja paista pannulla tai grillissä.

Lisukkeet:

pekonia
tomaattia
suolakurkkua
cheddar-juustoa
salaattia
kurkkumajoneesia
ketsuppia
dijon-sinappia
reissumiesleipää
                                                       

Coleslaw:


puolikas varhaiskaali
1 porkkana
0,5 dl valkoviinietikkaa
n. 1 rkl sokeria
0,5tl suolaa
mustapippuria
dijon-sinappia
halutessasi majoneesia


Raasta tai silppua kaalin ja porkkana pieniksi suikaleiksi. Mausta etikalla ja muilla mausteilla. Maistele välillä saadaksesi haluamasi lopputuloksen. Majoneesia ja/tai kermaviiliä voi lisätä maun mukaan. Hellmanssin majoneesi sopii todella hyvin, mutta emme laittaneet sitä tällä kertaa, koska burgereissa oli myös majoneesia.




Pinaattipastaa pekonilla ja herkkusienillä                                     

pinaattituorepastaa

1 ptk pekonia
herkkusieniä
kevätsipulia (sekä varret että sipuli)
1 valkosipulin kynsi
1,5 tl dijon-sinappia
mustapippuria
1 dl kuohukermaa
parmesaanilastuja

Paista pekonit, sipulit ja sienet pannulla. Lisää maun mukaan dijonia ja mustapippuria. Keitä tuorepastaa noin 2 minuuttia, kaada vesi pois ja lisää paistamasi pekonit, sienet ja sipulit. Sekoittele ja lisää kerma. Anna hautua hetki. Annostele lautasille ja lisää parmesaanilastut päälle. Tästä riittää kolmelle henkilölle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti