keskiviikko 20. elokuuta 2014

Lovely lovely New York!

Arki on jälleen alkanut ja loma alkaa pian olemaan etäinen muisto. Valitettavasti. Onneksi hyviä muistoja jäi roppakaupalla viime kesältä. Tässä tulee katsaus Nykin reissuumme kummituksen näkökulmasta ja ipadin kuvien kera. Oma järkkärinihän on ollut telakalla jo pitkään, toivottavasti se tulee kuntoon lähiaikoina.

Laitan tähän reissumme kohokohtia eli minulle mieleenpainuvimpia hetkiä, hyviä ruokia ja fiiliksiä. Niitä toki oli paljon mutta olen yrittänyt valita muutamia ylitse muiden. Lisäksi saatte pari vinkkiä, jos olette New Yorkiin suuntaamassa :)


Ensimmäisenä iltana bongasimme heti hotellin edustalta street food-kojuja, joissa tarjoiltiin monenlaisia herkkuja. Alkupalaksi nautimme papayasalaattia ja sitten suuntasimme suoraan Victoria's Secretille, missä vierähtikin useampi tunti. Katuruokafestarit jatkuivat koko reissumme ajan ja kävimme siellä useamman kerran. Hotellimme oli Hotel Stanford (43 West 32nd Street). Sijainti ideaalinen shoppailua ja ytimeen tutustumista varten.

Joka aamu haimme soijalatet Starbucksista!
Le Pain Quotidien oli suosikki aamupalapaikkamme. Luomua..

Empire State Building sijaitsi myös hotellimme lähellä.
 
New Yorkissa matkailevan kannattaa varata mukaan erittäin hyvät kengät ja laukku, jota jaksaa raahata mukanaan koko päivän. Meillä jalat ja hartiat olivat koetukselle, mutta onneksi läheltämme löytyi edullinen hierontapaikka, jossa kävimme melkein joka päivä. Siellä saimme jalkahierontaa, mani- ja pedikyyrit.

Jalat ennen hoitoa..
Kynnet jälkeen hoidon..
Matkoilla yksi mukavimmista asioista on tietenkin ruokailu. Tämän matkan uusi ja parhain ravintolalöytö oli mielestäni Northern Spy Food co. (511 East 12th Street). Pieni mutta viihtyisä ravintola, jossa palvelu oli hyvää ja ruoka erinomaista. Alkuun söimme grillattua pitaleipää ricottamoussella ja tomaattimössöllä. Pääruokana minä söin ankkaa ja Varpu vaaleaa kalaa. Erityisesti kala ja sen lisukkeet olivat tajunnan räjäyttäviä. Yhteisenä lisukkeena oli vielä mahtavaa kukkakaaligratiinia. Suositellaan aivan kympillä tätä paikkaa!!!
Tunnelmallinen Northern Spy Food co.

Grillattua pitaa lisukkeineen.

Herkullista ankkaa.
Tällä reissulla käytimme paljon apuna Time Outin 100 best New York restaurants nettisivua. Suosittelen sitä kaikille, jotka etsivät hyviä ruokapaikkoja. Alla vielä muutamia muita ruoka-aiheisia kuvia ja suosituksia.


Kasviskääröjä katuruokakojusta.

Frozen yogurtia tuli nautittua päivittäin.

Carage-ravintolassa olen käynyt joka Nykin reissulla. Live jazzia ja parhaita simpukoita!
Ostoksia tuli reissussa tehtyä melkoisen mittavasti meillä kummallakin. Suurimmat hankinnat teimme Jersey Gardens Outletissa. Sinne pääsee nopeasti bussilla Manhattanilta ja hinnat ovat kyllä edullisia. Meille nyssäköitä tarttui mukaan monesta eri kaupasta. Itse ostin erityisesti urheiluvaatteita ja Tommy Hilfigerin vaatteita.

Fiilikset shoppailujen jälkeen :)
 
Taksissa matkalla takaisin hotellille ostosten kera. Tyytyväisenä!
Lopuksi vielä muutamia suosikkipaikkoja Nykissä. Nämä ovat kaikki ilmaisia ja niissä voi levähtää hetken kaiken hälinän keskellä.

Battery Park on aivan eteläisessä kärjessä ja sieltä näkee Vapauden patsaan.

Bryant Park on lempi puistoni. Keskellä kaupunkia. Siellä on ravintoloita, ilmaisia leffoja..

Central Park - ei tarvitse selittelyjä.

Me Central Parkissa.

¨9/11 Memorial. Vetää mielen hiljaiseksi.

SoHO ja sen pikkukujatm pienet ravintolat ja kahvilat.
Paljon jää sanomatta tässä. Paljon kuvia jää laittamatta. Niihin palaamme vielä myöhemmin uudelleen. Tässä päällimmäisiä muistoja matkastamme. Oli mahtavaa!


Väsyneet mutta onnelliset matkaajat - Toronton kautta kotiin ja uusia reissuja suunnittelemaan!

Kiitos Varpulle ihanasta matkaseurasta. Olen onnellinen, että toteutimme tämän pitkäaikaisen haaveemme! Joku päivä vielä uudelleen :)


-Hilla-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti